Kunst is.... en dan volgt voor ieder een eigen definitie. Die eigen visie is belangrijk, want kunst is de meest individuele expressie van de meest individuele impressie. Het betekent dat inclusiviteit en diversiteit vanzelfsprekend zijn. 
Mijn individuele impressie is allereerst Hoop. Dat is geen vaag 'misschien' of 'stel je voor', maar een uitgesproken optimisme en een actieve beweging. Hoop is uitnodigend, aanstekelijk, iets dat zich verspreidt. 

 

In mijn werk heeft hoop geen taal, geen woorden nodig. Het is vooral het kleurgebruik, het lijnenspel, mijn onderwerpkeuze, mijn handtekening. 

 

Het bezwaar van actuele kunst is vaak dat de impressies die wij ervaren, via media, en zelfs via de kunst, duidt op de chaotische toestand in de wereld. Wij leven in meerdere crises tegelijk. Dat valt niet te negeren. Maar ik wil er geen extra expressie aan geven, ik wil het niet vermenigvuldigen. Hierover schrijf ik regelmatig een blog op www.kunstgoeroe.nl.

 

Ik schilder dus niet alleen voor mijn plezier, ik schilder voor de zichtbaarheid. Heb je een wens of een idee, laat het mij weten, dan creëren we samen iets waar we blij van worden. 

 

 

En dus... Kunst is.... een mening:)